Neem een condensatieketel als uw oude ketel defect is

Als uw cv ketel het heeft begeven, dan heeft u in feite 2 keuzes. U kunt ten eerste kiezen voor reparatie. Dat zal vaak al snel enkele honderden euro’s kosten, en de vraag is dan natuurlijk hoe lang de ketel het vervolgens uit zal houden. Als uw ketel ouder dan 10 jaar is, dan is het waarschijnlijk een goed idee om deze te vervangen. Want u wilt toch niet in de kou komen te zitten als het straks winter is. Of wel soms?

Nieuwe ketel bestellen

warm water condensatieketel

Het warme water moet ergens vandaan komen..

Als u het besluit genomen heeft om een nieuwe cv ketel te gaan bestellen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor ketel u gaat nemen. De nieuwe generatie ketels is vaak veel zuiniger dan de ketel die u momenteel heeft staan. Dat wil dus zeggen dat u veel geld kunt gaan besparen op uw gas kosten. En zoals u waarschijnlijk wel weet is gas zo ongeveer de grootste uitgavepost op het gebied van energie in België. De prijzen stijgen ieder jaar, dus het is geen gek idee om daar iets op te besparen.

Minder fossiele brandstoffen

Minder gas verbruiken is overigens niet alleen goed voor uw portemonnee. Maar ook beter voor het milieu. Gas is een fossiele brandstof en is slechts in beperkte mate beschikbaar. Daardoor helpt u ook mee aan het behoud van deze planeet. De nieuwe ketels worden condensatieketel genoemd. Deze ketels zijn dus zuiniger. Ook worden ze aangeduid als een HR ketel. Wat staat voor hoog rendement.

De werking is anders dan uw huidige ketel. Dat is ook logisch want hij is natuurlijk ook veel zuiniger. Er wordt namelijk in de ketel condens geproduceerd en dit wordt opnieuw gebruikt om warmte op te wekken. Zo kan een hoger rendement worden geproduceerd met condensatieketels dan met reguliere ketels. Natuurlijk is een nieuwe ketel een investering. Soms heeft u het bedrag bijvoorbeeld niet beschikbaar. In dat geval is het mogelijk om te kiezen voor een financiering. Zo betaald u iedere maand een bedrag, zonder dat u direct het complete bedrag beschikbaar hoeft te hebben. Zo kunt u toch energie besparen. Meer informatie is te vinden bij Ragiro.be

Comments are closed.