Mogelijkheden bij dakwerken

Als u nieuwe dakbedekking wilt laten plaatsen op uw dak, dan zijn er meerdere mogelijkheden. U heeft dus een ruime keuze. Dit kan het soms lastig maken wat u nu precies moet kiezen. In dit artikel meer informatie over de verschillende materialen. U leest de voor- en de nadelen van de materialen in dit artikel. Ten eerste is het natuurlijk sterk afhankelijk van het type dak u heeft welke materiaal hiervoor geschikt.

Bitumen

Het materiaal Bitumen wordt voornamelijk ingezet voor platte daken. De stof is aanwezig in aardolie. Het lijkt een beetje op teer, maar het is toch echt een ander materiaal. Teer is een materiaal dat verboden is, Bitumen wordt nog steeds regelmatig ingezet voor de bedekking van platte daken. Een alternatief voor Bitumen kan EPDM zijn. Dit materiaal wordt ook wel dakrubber genoemd.

Dakpannen

dakwerken Misschien wel het meest bekende materiaal op de Nederlandse daken zijn de dakpannen. Vaak in de kleur oranje, alhoewel er zeker ook andere kleuren bestaan. Dit wordt voornamelijk ingezet voor hellende daken (schuine daken). Een dak met dakpannen heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. De dakpannen wordt in diverse materialen geleverd. Er is keuze genoeg op dit vlak. Heeft u geen hellend dak? Dan wordt het vaak lastig om dakpannen te laten leggen op uw woning.

Groen dak

Een groen dak kan een interessante optie zijn, voor een plat dak. In feite wordt er een mosachtig materiaal op het dak geplaatst. Dit kan diverse voordelen hebben. Ten eerste zorgt het voor een zeer goede isolatie. Zowel voor warmte als kou. Ook kan het een extra sfeer aan een woning geven. Denkt u bijvoorbeeld aan een woning met een plat dak onderaan een dijk, of in een bosachtig gebied. Een groen dak kan op deze manier een goede sfeer geven aan de woning. Ook is het voor sommige mensen een prettig idee dat er een natuurlijk materiaal op de woning ligt. Zo is er geen plastic of ander materiaal nodig.

Comments are closed.